Nursery Exam Paper PDF 2023

‘Nursery English Yearly Exam Paper’ PDF Quick download link is given at the bottom of this article. You can see the PDF demo, size of the PDF, page numbers, and direct download Free PDF of ‘Nursery English Half Yearly Exam’ using the download button.

Nursery Exam Sample Paper For Students PDF Free Download

Nursery Exam Paper

Periodic Test -1( August)

• Capital letters – A to L
• After capital letters – A to L
• Match the capital letters with correct pictures – A to L
• Writing

Half Yearly Exam (September)

• Grafalco – Phonic (5) Picture Book – Reading and recognition of capital
letters- A to Z (Page No. 3 to 28)
• Dictation of capital letters – A to Z
• Conversation- Q.1 to Q.7
• Rhymes- 1 to 5(Grafalco – Phonic (5) Picture Book- Page Nos. 40-42)

Written

• Capital letters – A to Z
• After and Between capital letters – A to Z
• Match the capital letters with correct pictures – A to Z
• Look at the picture and write the first letter-A to Z
• Missing of capital letters – A to Z

Writing

• Worksheets related to the topics will be included.
• Above all topics will be done through flash cards and picture talk Story

The Thirsty Crow (Grafalco – Phonic (5) Picture Book- Page No. 45) Conversation

Q.1. What is your name?
Ans. My name is ……………..

Q2. How are you?
Ans. I am fine, thank you.

Q3. Are you boy or girl?
Ans. I am a boy/ girl.

Q4. In which class do you study?
Ans. Nursery class.

Q5. In which school do you study?
Ans. M.D.A.V- 22

Q6. What is the name of your class teacher?
Ans. …………………………….

Q7. What is the name of your school principal?
Ans. Mrs. Neelam Sharma.

Periodic Test -2( January)

• Small cursive letters – a to l
• After and Between small cursive letters – a to l
• Match the small cursive letters with the correct pictures – a to l
• Writing

Yearly Exam (March)

• Reading and recognition of small cursive letters – a to z
• Dictation of small cursive letters – a to z
• Conversation – Q.1 to Q.14
• Rhymes – 6 to 10 (Grafalco – Phonic (5) Picture Book- Page Nos. 42- 44)

Written

• Small cursive letters – a to z
• Look at the picture and write the first letter- a to z
• Match the small cursive letters with the correct pictures – a to z
• After and Between small cursive letters – a to z
• Missing of small cursive letters – a to z
• Small cursive letters – a to z

Writing

• Worksheets related to the topics will be included.
• Above all topics will be done through flash cards, blocks and building hunt with blocks.

Story

The Greedy Dog (Grafalco – Phonic (5) Picture Book- Page No. 48) Conversation

Q8. What is your father’s name?
Ans. Mr. …………………………………

Q9. What is your mother’s name?
Ans. Mrs. …………………………………

Q10. What isthe three magical words?
Ans. Sorry, Please and Thank you.

Q11. What is the name of your city?
Ans. Chandigarh

Q12. How old are you?
Ans. I am……………………… years old.

Q13. How many eyes, nose, ears & fingers do you have?
Ans. I have two eyes, one nose, two ears & ten fingers.

Q14. How many members in your family?
Ans. ……………………

Question paper setting scheme
Periodic Test: M.M. – 20
Half Yearly/ Yearly Exam: M.M. 80 (Oral- 20, Written- 60)
G. K.

Q1. Who teaches us?
Ans. Teacher

Q2. Who mends our shoes?
Ans. Cobbler

Q3. Who stitches our clothes?
Ans. Tailor

Q4. Who cut our hair?
Ans. Barber

Q5. Who grows vegetables for us?
Ans. Farmer

Q6. How many days are there in a week?
Ans. Seven days

Q7. How many months are there in a year?
Ans. Twelve months

Q8. In which country do you live?
Ans. India

Q9. How many colours in our national flag?
Ans. Three colours

Q10. Which is our national flower?
Ans. Lotus

Q11. Which is our national animal?
Ans. Tiger

Q12. Which is our national bird?
Ans. Peacock

Q13. Which is our national fruit?
Ans. Mango

Q14. Who is the Prime Minister of India?
Ans. Shree Narendra Modi

Author
Language English
No. of Pages14
PDF Size4 MB
CategoryExam Paper
Source/Creditsmdav22.com

Alternate PDF Download Link

Nursery Paper Questionbank PDF Free Download

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *